vineri, aprilie 15, 2011

cAuzA & EfEct

CITEZ:

---------

Capitanul unui vas isi poate conduce corabia lin numai daca cunoaste legile navigatiei, capcanele marii, caile si curentii oceanici. Altfel, vasul isi va pierde busola, navigand in deriva, pana cand se va izbi de vreo stanca sau iceberg, esuand.

In mod asemanator, navigatorul intelept ce pluteste prin “oceanul vietii”, traieste in calm si liniste si isi atinge intotdeauna scopurile vietii, cu o cunoastere amanuntita a Legilor Naturii si ale Gandirii.

Gandind mereu binele, iubind si daruind, omul intelept isi cladeste un caracter nobil. El nu vorbeste mult si este foarte atent la cuvintele care le rosteste. Vorbirea sa e dulce si plina de iubire. Rabdarea, compasiunea, iubirea si adevarul razbat mereu prin vorbele lui, aducand o impresie profunda si eterna in mintile celor ce-l asculta.

---------------

Universul “comploteaza” ca noua sa ne fie bine. Dumnezeu (iubirea) nu vrea raul nimanui. Ocaziile in viata se ivesc. Fiecare e menita sa ne ajute, pe toti oamenii, sa ne dezvoltam. Sansele sunt atat de aproape de noi, incat de foarte multe ori nu le vedem. Sanse de a amplifica iubirea, de a inlatura ramificatiile negative care sufoca iubirea.

Gandul este o forta subtila, pe care ne-o putem procura prin hrana. Daca “mancarea” este pura, gandul devine pur. Cei care au ganduri pure si sincere vorbesc cu multa autoritate si produc o impresie vie in mintile celor ce ii asculta.

Unii oameni au o constiinta corporala foarte puternica, dar nu au nici o idee despre sine. Duc o viata neregulata si agitata, de aceea sufera de slabiciuni si boli fizice. Nu cunosc speranta, increderea, credinta, seninatatea si buna dispozitie, fiind nefericiti. Vitalitatea scade iar mintea lor este constant umpluta de temeri, ingrijorare si anxietate.

------------------------

Omul devine “capitanul” propriului “ocean al vietii”. El detine in maini intreaga putere de a-si alege gandurile si de a atrage spre el influentele pe care si le doreste.
Folosind aceasta putere, el nu se va limita la a fi o sarmana creatura batuta de valurile circumstantelor intamplatoare.


... am incheiat citatul!

P.W.P.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu e necesar sa scri daca nu ai nimik de spus... serios!